Papildoma 10% nuolaida su kodu: BLACKFRIDAY apsiperkant už 85€ ir daugiau (kodas negalioja rinkiniams, -50% nuolaidos ir 1+1 kategorijoms)
Sveikata yra didžiausias turtas, o raktas į gerą sveikatą dažnai slypi ne tik tinkamoje mityboje, bet ir teisingų maisto papildų pasirinkime. Fulvinė rūgštis yra vienas iš tų nuostabių natūralių produktų, kurie gali padėti stiprinti jūsų sveikatą ir bendrą savijautą. Tai medžiaga, kurią rasti galite dirvožemyje ir kuri pasižymi įspūdingomis sveikatinimo savybėmis. Skaitant šį straipsnį, sužinosite apie fulvinės rūgšties privalumus, naujausius mokslinius tyrimus susijusius su šia medžiaga ir kaip ją integruoti į savo kasdieninį gyvenimą.
Fulvinė rūgštis yra organinis junginys, dažniausiai randama dirvožemyje, kuris yra turtingas humusu – organinėmis medžiagomis, susidariusiomis iš augalų ir gyvūnų liekanų. Fulvinė rūgštis yra dalis huminių rūgščių komplekso, kuris susidaro dirvožemyje ir tam tikruose vandens telkiniuose.
Ši medžiaga yra ypatinga dėl savo sudėties: ji sugeba susijungti su mineralais ir taip padėti ląstelei juos lengviau pasisavinti. Fulvinė rūgštis yra susijusi su augalų augimu ir vystymusi, nes ji padeda augalui lengviau pasisavinti mineralus ir mikroelementus. Taip pat, fulvinė rūgštis gerina dirvožemio struktūrą ir padeda augalams geriau pasisavinti kitas maistines medžiagas.
Tačiau pačiose augaluose fulvinės rūgšties kiekiai nėra dideli. Daugiausia ji randama dirvožemyje, kuriame auga augalai. Čia ji susidaro natūralių biodegradacinių procesų metu, kai augalinės ir gyvūninės medžiagos skaidosi.
Dėl šių priežasčių, fulvinė rūgštis yra labai susijusi su dirvožemio kokybe ir augalų galimybe efektyviau pasisavinti maistines medžiagas.
2018 metais atlikta metaanalizė teigia, kad fulvinė rūgštis gali turėti teigiamą poveikį mažinant lėtines uždegimines ligas, tokias kaip diabetas, moduliuodama imuninę sistemą, pagerindama virškinimo trakto funkciją ir veikdama kaip antioksidantas.
Fulvinė rūgštis gali būti naudinga atopinio dermatito gydymui, nes ji efektyviai mažina uždegiminių molekulių, kurios yra susijusios su ligos sunkumu, kiekius. Šis natūralus maisto papildas veikia slopindamas tam tikrus “signalizacijos” kelius ląstelėse, dėl ko sumažėja AD simptomai ir pagerėja odos būklė.
Fulvinė rūgštis turi polifenolių (antioksidantų), kurie padeda mūsų kūnui kovoti su kenksmingomis medžiagomis ir taip stiprina imuninę sistemą. Taip pat fulvinė rūgštis turi ir mineralinių druskų.
Fulvinė rūgštis gali padėti išvalyti kūną nuo toksinų ir sunkiųjų metalų, kurie gali pakenkti mūsų sveikatai. Šiame tyrime nustatyta, kad fulvinės rūgšties papildymas maiste mažina sunkiųjų metalų kaip švino ir kadmio kaupimąsi.
Dėl fulvinės rūgšties, mūsų kūnas gali lengviau pasisavinti svarbias maisto medžiagas. Šiame 60 dienų tyrime nustatyta, kad maistinių papildų su fulvine rūgštimi vartojimas pagerino augimo rodiklius ir žarnyno sveikatą, taip pat teigiamai paveikė žarnyno mikroflorą.
Fulvinė rūgštis gali būti lengvai įtraukiama į kasdienę mitybą. Rekomenduojame skystos formos fulvinę rūgštį vartoti ryte, 30 minučių iki maisto. Dienos norma - 250mg fulvinės rūgšties.
Tyrime nustatyta, kad fulvinė rūgštis (FA), vartojama kaip papildas (didžiausia išbandyta doze iki 5,000 mg/kg kūno svorio per dieną), nekelia toksinio poveikio ir yra laikoma saugia.
Tačiau vartojant šiuos papildus kartu su fulvine rūgštimi, tikėtina, kad turėsite stipresnį priešuždegiminį/antioksidantinį poveikį ir dar labiau sveikatinsite savo organizmą.
Informacija yra informacinio pobūdžio ir turint konkrečių nusiskundimų būtina pasitarti su gydytoju ar sveikatos specialistu.