Maisto papildas Medox pagamintas iš juodųjų serbentų ir laukinių mėlynių – antocianinų šaltinis. Tūkstančiai patenkintų klientų teigia, kad šis papildas veikia!
Medox veiksmingumas įrodytas moksliniais universitetų bei universitetinių ligoninių tyrimais. Šie nacionaliniai ir tarptautiniai tyrimai pradėti vykdyti 2000 metais – nuo produkto išleidimo pradžios. Tai išskiria Medox iš maisto papildų rinkos kaip unikalų, mokslišką pagrįstumą turintį preparatą.
Tyrimai buvo paskelbti įvairiuose, mokslininkų pripažintuose, mitybos-medicinos leidiniuose, kaip:
- “European Journal of Clinical Nutrition”, 2020
- Šis tyrimas atskleidė, kad vartojant antocianinus skirtingomis dozėmis, galima pagerinti cholesterolio išsiskyrimą organizme. Ypač, kai antocianino dozė yra didesnė (12 savaičių antocianino vartojimas iki 320 mg/parą). Tai reiškia, kad vartojant šį papildą, galima didinti gerojo cholesterolio (HDL) kiekį kraujyje ir padėti susitvarkyti su dislipidemija (cholesterolio sutrikimais).
- Metodai: Tyrime dalyvavo 176 dalyviai, sergančius dislipidemija, amžiaus nuo 35 iki 70 metų, kurie buvo atsitiktinai suskirstyti į tris antocianino grupes (gavusias 40 mg/parą, 80 mg/parą arba 320 mg/parą) arba į placebą.
- “Redox Biology”, 2020
- Šis tyrimas atskleidė, kad antocianinų vartojimas, gali teigiamai paveikti žmones, sergančius dislipidemija (cholesterolio sutrikimais). Ištyrus 169 pacientų, kurie gavo skirtingas antocianinų dozes, paaiškėjo, kad didesnės antocianinų dozės sumažina oksidacinį stresą (kenksmingų medžiagų poveikį) ir uždegimus organizme. Tyrimo išvados rodo, kad antocianinų vartojimas gali padėti žmonėms, sergantiems dislipidemija, stiprinti organizmo apsaugines jėgas nuo kenksmingų poveikių.
- Metodai: Tyrime dalyvavo 169 žmonės su dislipidemija, kurie buvo atsitiktinai suskirstyti į skirtingas grupes: placebą, antocianinus 40 mg/parą, 80 mg/parą arba 320 mg/parą.
- “Nutrition Research”, 2020
- Šis tyrimas parodė, kad antocianinų vartojimas keturias savaites turėjo teigiamą poveikį žmonėms su metaboliniu sindromu (MetS). Po papildymo sumažėjo kraujo gliukozės, trigliceridų ir LDL cholesterolio lygiai MetS grupėje. Antocianinai taip pat mažino uždegimo rodiklį (hs-CRP) moterims. Be to, pastebėta, kad antocianinai sumažino kraujo krešėjimo galimybę. Tai rodo, kad antocianinų papildymas gali pagerinti sveikatos būklę ir sumažinti aterosklerozės riziką MetS turintiems žmonėms.
- Merodai: Tyrime dalyvavo 55 žmonės su metaboliniu sindromu (MetS) ir be jo. Jie vartojo 320 mg antocianinų papildų du kartus per dieną keturias savaites. Tyrimo metu buvo stebima, kaip šis papildymas paveikė kraujo krešėjimą, lipidų profilį, gliukozės kiekį kraujyje, taip pat uždegiminius ir oksidacinius streso rodiklius.
- “Chemico-Biological Interactions, 2020
- Šis tyrimas nagrinėjo uogų kilmės antocianinų apsauginį poveikį diabetu sergančių žmonių kraujagyslių sienelių ląstelėms. Antocianinai sumažino oksidacinį stresą ir uždegimą, pagerindami endotelio ląstelių funkciją. Tai gali būti naudinga diabetu sergantiems žmonėms.
- Metodai: Tyrime naudotos sveikų žmonių ir diabetu sergančių žmonių aortinės endotelio ląstelės, kurios buvo paveiktos oksidaciniu stresu ir uždegimu. Antocianinai buvo pritaikyti po oksidacinių ir uždegiminių streso veiksnių poveikio.
- “Journal of Functional Foods”, 2020
- Ši studija ištyrė, kokį poveikį antocianinai daro uždegimui, liekniems, antsvorio turintiems ir nutukusiems žmonėms. Rezultatai rodo, kad po 28 dienų antocianinų papildymo, uždegimą skatinančių medžiagų kiekis kraujyje sumažėjo visose grupėse (liekniems, antsvorio ir nutukusiems). Tai reiškia, kad antocianinai gali turėti potencialą kaip papildoma priemonė kovojant su lėtiniu uždegimu nutukusiems ir antsvorio žmonėms.
- Metodai: Tyrime dalyvavo 35 žmonės susiskirstyti į tris grupes pagal kūno masės indeksą (KMI): lieknieji (KMI 18–25 kg/m²), antsvorio turintys (KMI 25–30 kg/m²) ir nutukę (KMI > 30 kg/m²).
- “Phytotherapy Research”, 2019
- Ši studija tiria, kaip antocianinai, natūralios medžiagos, rastos vaisiuose ir uogose, gali apsaugoti riebalų ląsteles nuo uždegimo ir insulino atsparumo, kurie dažnai yra susiję su nutukimu. Rezultatai rodo, kad antocianinų ekstraktas sumažina riebalų kaupimąsi ir slopina uždegimą riebalų ląstelėse. Be to, antocianinai pagerina insulino jautrumą, leisdami organizmui geriau valdyti gliukozės lygį kraujyje. Šis tyrimas pabrėžia antocianinų potencialą kaip natūralų būdą kovoti su nutukimu ir su juo susijusiomis sveikatos problemomis.
- Metodai: Šis tyrimas nagrinėjo antocianinų apsauginį poveikį 3T3-L1 riebalų ląstelėms, kurioms buvo sukeliamas uždegimas ir insulino atsparumas dėl palmito rūgšties (PA) poveikio. PA yra medžiaga, kuri dažnai yra susijusi su nutukimu ir jo sukeliamomis problemomis.
- “Poster Laura Headley”, 2019 (PDF, 1MB)
- Ši tyrimo apžvalga ir meta-analizė išnagrinėjo mėlynių ir juodųjų serbentų antocianinų ekstrakto (MEDOX®) poveikį lipidų rodikliams. Tyrimas atskleidė, kad MEDOX® vartojimas sukelia LDL (blogojo) cholesterolio sumažėjimą ir HDL (gerojo) cholesterolio padidėjimą, rodydamas teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių ligos rizikos rodikliams. Tai leidžia manyti, kad mėlynių ir juodųjų serbentų derinys MEDOX® gali turėti unikalų poveikį lipidų profilio gerinimui.
- “Frontiers in Genetics”, 2019
-
Tyrimo tikslas buvo ištirti antocianinų papildymo poveikį kraujo lipidams, gliukozei, HbA1c ir uždegimo žymenims žmonėms su padidėjusia demencijos rizika. Rezultatai rodo skirtumus tarp grupių dėl MCP-1 (monocitų chemoattractantų baltymų) ir gliukozės. Be to, antocianinų grupėje padidėjo bendras cholesterolio ir trigliceridų kiekis. Taip pat pastebėti pagerėjimai atminties ir smegenų funkcijų (cognitive) testų rezultatuose, o nepageidaujamų reakcijų nebuvo.
-
Metodai: 27 dalyviai, kuriems buvo diagnozuota lengva kognityvinė disfunkcija (MCI) arba stabilus neobstrukcinės koronarinės arterijų ligos (CAD) etapas, vartojo antocianinus (2 kapsules per dieną po 80mg) 16 savaites, o 20 kontrolinės grupės dalyviai teikė kraujo mėginius be intervencijos ir kognityvinių testų.
- “Journal of Gerontology Series A”, 2019
- Tyrimas parodė, kad mėlynėse esantys antocianinai gali pagerinti kraujagyslių funkciją ir sumažinti kraujospūdį. Taip pat, antocianinai gali pagerinti kraujagyslių lankstumą, kitaip tariant, endotelio funkciją. Tai reiškia, kad šios medžiagos gali padėti kraujagyslėms geriau prisitaikyti prie kraujo srauto ir pagerinti kraujotaką. Antocianinų metabolitai yra atsakingi už šiuos teigiamus poveikius kraujagyslėms ir ląstelių genų programų pokyčius.
- “British Journal of Nutrition”, 2017
- Šiame tyrime nagrinėta antocianinų (ACN) vartojimo įtaką trombogeniniams rodikliams ir kraujo plokštelėms sedentarių dalyvių grupėje. Šešiolikai dalyvių per 28 dienas buvo suteikiamos ACN (320 mg/d) arba placebo. Rezultatai parodė, kad ACN papildymas sumažino kraujo plokštelėms aktyvinti sukeliamas reakcijas. Kraujo plokštelių aktyvinimo reakcija yra procesas, kai kraujo plokštelės, mažos ląstelės kraujyje, tampa aktyvios ir pradeda vykdyti tam tikras funkcijas organizme. Šis aktyvacijos procesas yra svarbus kraujo krešėjimui ir žaizdų gijimui. Šie rezultatai rodo, kad ACN papildymas gali turėti teigiamą poveikį kraujo plokštelių veiklai sedentarių žmonių grupėje.
- “Journal of Functional Foods”, 2017
- Šiame tyrime tirta, kaip antocianinų papildymas veikia trombogeniją ir hemostazę nutukusiems žmonėms. Tyrime dalyvavo 26 antsvorio turinčių arba nutukusių asmenų, kurie gėrė antocianinus arba placebus 28 dienas. Rezultatai rodo, kad antocianinų vartojimas sumažino trombocitų aktyvaciją ir padidino trombocitų agregaciją, galintį sumažinti trombozės riziką šiai grupei žmonių.
- “Karolinska Institut”, 2017 (PDF, 660KB)
- “Nutrients”, 2017
- “Natural product research”, 2016
- “Molecular Medicine Report”, 2016
- “Biochim Biophys Acta”, 2016
- “The Journal of Nutrition”, 2015
- “Medicine”, 2015
- “The Journal of Agricultural and Food Chemistry”, 2014
- “The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, 2014
- “The Journal of Human Hypertension”, 2013
- “Genes and Nutrition”, 2012
- “Nutrition, Metabolism & Cardiovascular diseases”, 2012
- “Clinical Chemistry”, 2011
- “The American Journal of Clinical Nutrition”, 2009
- “Food and Chemical Toxicology”, 2007
- “The Journal of Nutrition”, 2007